Hoppa till innehåll

Sommartävlingen 2015 avgjord.

Tävlingsledare Stefan Lindholm såg till att bilderna gjordes anonyma och brände därefter en cd som skickades till en jury som var okänd för de deltagande medlemmarna. Det är önskvärt att alla i klubben som vill vara med och tävla skall kunna göra det och därför sökte han sig utanför den egna klubben ända till Dellenbygdens fotoklubb i Hälsingland som ställde upp som jury.

Resultatet redovisades i onsdags (2015-10-14)  på månadsmötet, där också samtliga bilder visades upp.
Kommentarerna under varje bild är de som Dellenbyggdens fotoklubb lämnade, jag tog bort förslagen på förbättringar.

Bilderna

DSC_0688_11:a Svalor. Fotograf: Anders Söderström. En unik bild där det är en ovanlig situation som fångats på ett dramatiskt sätt.
Fin diagonalverkan. Det var aldrig någon tvekan om vilken bild vi ville ha som etta. Grattis!

DSC_0782_12:a Tärnor. Fotograf: Anders Söderström. En frisk och fint komponerad bild. Fotografen har fångat tärnornas position väl även om situationen för naturfoto är ganska vanlig. Blommorna ger ett extra liv i bilden. Bra miljöbeskrivning.

IMG_17223:a Valsafari. Fotograf: Nicklas Ådemark. En bild vi diskuterade mycket. Inte varje dag man för ett sådant motiv i sökaren. Bilden visar människors fascination av naturupplevelser och det storslagna som finns i naturen.

DSC_55894:a Hjortar. Fotograf: Roger Carlsson, En avspänd skildring av djur i sin rätta miljö. Fint stämmningsljus i bilden. Fin komposition

IMG-7350-0015:a Gul fågel. Fotograf: Lars Åke Eriksson. Fin bild med fin förgrund och bra bakgrundsoskärpa.

CSC--0457-1
6:a Rådjur.Fotograf:  Lena Petersen. En fin natumiljöbild. Vackra färger. Rådjuret har en fin inramning av varierad natur.  Fin sommarbild

Bild 001
7:a Stekel med byte. Fotograf: Per Regnell. Spännande bild av en lunchrast i insektsvärlden. Fin diagonal. Skuggan från insekten gör bilden intressantare.

IMG-7643
8:a Älg. Fotograf: Ruth Sidblad. En älg i en björkdunge som väl håller måttet.

Bild 0029:a Vårtbitare. Fotograf: Per Regnell. Bilden är skarp och detaljrik med fint skärpedjup.

IMG-762210:a Groda. Fotograf: Ruth Sidblad. En bild på en groda utanför sin naturliga miljö. Bra skärpa och kontrast.