Hoppa till innehåll

Ny funktion i Photoshop – Generativ fyllning

Originalbilden. Dessvärre en massa människor i förgrunden som stör

Om generativ fyllning

Generativ fyllning i Photoshop är en spännande ny funktion som har revolutionerat sättet vi hanterar bildredigering och retuschering. Denna avancerade teknik använder sig av artificiell intelligens för att generera bildinnehåll baserat på det omgivande området, vilket ger användaren en kraftfull verktygslåda för att skapa och förbättra bilder. I denna artikel kommer vi att utforska generativ fyllning i Photoshop i detalj och ta en närmare titt på dess funktioner och möjligheter.

1. Vad är generativ fyllning? Generativ fyllning är en avancerad teknik inom bildbehandling som använder en typ av artificiell intelligens som kallas för generativ adversarial networks (GANs). Denna teknik gör det möjligt att automatiskt generera bildinnehåll baserat på det omgivande området, vilket kan vara mycket användbart för olika bildredigeringsuppgifter.

2. Hur fungerar generativ fyllning i Photoshop? Generativ fyllning i Photoshop fungerar genom att analysera det omgivande området i en bild och sedan använda GAN-tekniken för att generera passande innehåll som kan användas för att fylla i eller ta bort objekt i bilden. Detta sker i realtid och ger användaren en oöverträffad kontroll över bildredigeringsprocessen.

3. Användningsområden för generativ fyllning Generativ fyllning har många olika användningsområden inom Photoshop och andra bildredigeringsverktyg. Här är några exempel:

a. Objektradering:
Generativ fyllning kan användas för att ta bort oönskade objekt från en bild genom att fylla i de tomma områdena med lämpligt innehåll från den omgivande bakgrunden. (se bildserie längst ner)

b. Bakgrundsförändring: Användare kan enkelt ändra en bilds bakgrund genom att använda generativ fyllning för att skapa en ny bakgrund som smälter sömlöst in i bilden.

c. Hudretuschering: Generativ fyllning kan användas för att retuschera hud och ta bort ojämnheter medan man behåller en naturlig textur och ton.

d. Konstnärliga effekter: Generativ fyllning kan användas för att skapa konstnärliga effekter i bilder, såsom att generera molnformation i en klar himmel eller skapa abstrakta mönster.

e. Innehållsskapande: Generativ fyllning kan användas för att skapa helt nya bilder eller designelement baserat på befintliga bilder eller koncept.

4. Fördelar med generativ fyllning i Photoshop Generativ fyllning har flera fördelar som gör den till ett kraftfullt verktyg för bildredigering:

a. Tidsbesparing: Generativ fyllning kan automatiskt utföra uppgifter som tidigare krävde manuell retuschering, vilket sparar mycket tid för användaren.

b. Förbättrad kreativitet: Genom att ge användaren möjlighet att snabbt och enkelt utföra avancerade bildredigeringsuppgifter kan generativ fyllning öppna upp nya möjligheter för kreativitet.

c. Bättre resultat: Generativ fyllning kan producera högkvalitativt innehåll som smälter sömlöst in i befintliga bilder, vilket ger bättre resultat än traditionell retuschering.

5. Hur man använder generativ fyllning i Photoshop Att använda generativ fyllning i Photoshop är relativt enkelt och involverar några grundläggande steg:

a. Öppna bilden: Börja med att öppna den bild du vill redigera i Photoshop.

b. Välj området: Markera det område i bilden där du vill använda generativ fyllning.

c. Aktivera generativ fyllning: Gå till Photoshop-menyen och välj ”Generativ fyllning” eller använd den motsvarande genvägen.

d. Justera inställningarna: I generativ fyllningsverktyget kan du justera olika inställningar, såsom fyllningsstyrka och detaljnivå, för att anpassa resultatet efter dina önskemål.

e. Tillämpa generativ fyllning: Klicka på ”Tillämpa” för att använda generativ fyllning på det markerade området.

f. Finjustera resultatet: Om du inte är helt nöjd med resultatet kan du använda vanliga redigeringsverktyg i Photoshop för att finjustera det.

6. Slutsats Generativ fyllning är en spännande och kraftfull funktion i Photoshop som öppnar upp nya möjligheter för bildredigering och retuschering. Med hjälp av artificiell intelligens kan användare skapa professionella resultat på ett enklare och snabbare sätt än någonsin tidigare. Det är ett verktyg som kommer att förändra hur vi tänker på bildredigering och öppna upp för nya kreativa möjligheter för både professionella fotografer och hobbyister. Så nästa gång du behöver redigera en bild i Photoshop, var inte rädd att utforska generativ fyllningens potential och se vad du kan skapa.

Exempel. Objektborttagning

Originalbilden. Dessvärre en massa människor i förgrunden som stör
Originalbilden. Dessvärre en massa människor i förgrunden som stör
Markera det du vill förändra med lasso eller liknande maskningsverktyg
Markera det du vill förändra med lasso eller liknande maskningsverktyg
Jag skrev bara en punkt i beskrivningen till vad Photoshop skulle skapa - den väljer då kringliggande för att ersätta det du vill ta bort.
Jag skrev bara en punkt i beskrivningen till vad Photoshop skulle skapa – den väljer då kringliggande för att ersätta det du vill ta bort.
Förslag 1
Förslag 1 – utmärkt förslag
Förslag 2
Förslag 2 – även förslag två är riktigt bra
Förslag 3
Förslag 3 – blev kanske inte så bra med grönsaker i cementplattorna

Får du inte något förslag som är bra, tryck på generera igen – kanske blir det bra andra försöket. Eller så får du prova med att skriva lite detaljerat vad du vill ha.

Delar av ovanstående text är genererad av chat-gpt.