Hoppa till innehåll

Fototävlingen 2013

Bild 01-16-01
Vinnarbilden!
Den här bilden korades snabbt som vinnare av juryn. En bra beskärning för att få fram det väsentliga i bilden. Bilden är stark, den förmedlar glädje, sommar och minnen. BRA fångat

 

Plats 2En bild med vacker grafisk form. Fin täckning i bladen. Följer temat bra
Plats 2
En bild med vacker grafisk form. Fin täckning i bladen. Följer temat bra
Plats 3Fina linjer med snyggt ljus. Oväntat motiv. Bör zommas in, snyggt med vattenstänken. En lugn bild med fart i.
Plats 3
Fina linjer med snyggt ljus. Oväntat motiv. Bör zommas in, snyggt med vattenstänken. En lugn bild med fart i.

 

Plats 4En väl fångad sommarbild med skön stämning, skulle ha placerats högre om den beskurits lite i överkant. För mycket svart.
Plats 4
En väl fångad sommarbild med skön stämning, skulle ha placerats högre om den beskurits lite i överkant. För mycket svart.

 

Plats 5Trolsk stämning. Fin övergång från det gröna in till det vita. Skulle kunna beskäras lite på höger sida och lite i överkant.
Plats 5
Trolsk stämning. Fin övergång från det gröna in till det vita. Skulle kunna beskäras lite på höger sida och lite i överkant.
Plats 6Rolig form på denna bild, den följer temat bra. Ojämn bildbehandling dock, småsaker i vänstra hörnet och rutorna är för ljusa jämfört med det andra blå runt märket.
Plats 6
Rolig form på denna bild, den följer temat bra. Ojämn bildbehandling dock, småsaker i vänstra hörnet och rutorna är för ljusa jämfört med det andra blå runt märket.

 

Plats 7Fint vykortsmotiv. Snyggt ljus men lite för vanlig
Plats 7
Fint vykortsmotiv. Snyggt ljus men lite för vanlig

 

Plats 8Bra temabild, den förmedlar tankfullhet. Två prickar i bilden stör lite. Den kanske kunde ha beskurits lite i högerkant.
Plats 8
Bra temabild, den förmedlar tankfullhet. Två prickar i bilden stör lite. Den kanske kunde ha beskurits lite i högerkant.

 

Plats 9Bra komposition. Man ser hur spindeln kryper in i bilden
Plats 9
Bra komposition. Man ser hur spindeln kryper in i bilden

 

Plats 10Dramatisk vykortsbild med fina former och dramatik
Plats 10
Dramatisk vykortsbild med fina former och dramatik

Gemensam kommentar till bilderna på plats 11

Många fina sommarmotiv. Vi upplevde det som att några bilder inte riktigt följde temat ”silhuetter” Några hade kanske passat bättre i kollektionssammanhang. Ett bra tips som många fotografer (även undertecknad) kan ta åt sig är att våga beskära bilder. Då kan man få bort onödiga saker som stör själva huvudmotivet. Finns många varianter, kvadratiskt, panorama mm.