Hoppa till innehåll

Medlemsmöte fick fint besök

Svante Bäck visade bilder och berättade

DSC_7045Under onsdagskvällen höll Westerviks fotoklubb som vanligt medlemsmöte precis som varje första onsdag i månaden. Den här gåpngen kom det finbesök i form av Svante Bäck, chefsöverläkare vid psykiatrin på Västerviks sjukhus och tillika hängiven hobbyfotograf.

Ett tiotal medlemmar hade slutit upp för att vara med på mötet som inleddes med presentation av Svante Bäck som sedan tog över och visade ett hundratal bilder från både när och fjärran. Det var bilder från bland annat Västervik, Loftahammar, Dubei, New York och Venedig.

– Vissa bilder ropade närmast efter att få bli tagna, berättade Svante Bäck. Sådana bilder kan man inte låta bli att knäppa, även om man får tvärnita med bilen eller ta den i smyg även om det råkar vara fotoförbud.

Somliga bilder var kluriga, andra planerade för att förstärka miljö eller form. Ofta är det människor eller fåglar med i bilderna men alltid någonting som gör bilden komplett, en båt, en röd blomma, ett paraply eller ett träd. De flesta bilderna var tagna med systemkamera men även några mobilbilder fick plats.

Det bjöds även på handfasta tips.

– Glöm det där med standardformaten. Beskär bilden till dess motiv istället, förklarade Svante Bäck. Det förstärker motivet att få ett bra utsnitt.

Svante Bäck fick efter bildvisningen ta emot kraftiga applåder. Det märktes att hans bilder och berättelser var ett uppskattat inslag.

– Det är bra att få se nya vinklar och höra andra sätt att tänka kring bilder, sade Jan Furemo, som är fotoklubbens ordförande eftertänksamt vid fikastunden som tog vid efter bildvisningen. Därefter var det dags för redovisningen av månadens tema som var Hundar och det blev många fina medlemsbilder som deltagarna fick njuta av.

Roger M Carlsson